BESTIL EN TILSTANDSRAPPORT HOS OS OG SPAR PENGE

75 60 15 60 Kontakt os

TILSTANDSRAPPORT I HELE DANMARK

Et af vores primære fokusområder er gennemgang af bygninger med henblik på udarbejdelse af tilstandsrapporter.

Vi tilbyder vores professionelle service i hele Danmark, størstedelen af vores arbejde er dog mest i det Jyske samt på Fyn.

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på at udarbejde en tilstandsrapport for dig.

Hvad er en tilstandsrapport?

En tilstandsrapport er resultatet af et huseftersyn i form af en samlet skriftlig vurdering af ejendom, hvor eventuelle skader og tegn på skader fremgår.

Det er en rigtig god idé at udarbejde en tilstandsrapport i forbindelse med salg af bolig, da det giver både køber og sælger bedre indsigt i ejendommens tilstand, hvilket mindsker risikoen for ansvarsmæssige stridigheder.

Desuden giver en tilstandsrapport mulighed for at tegne en ejerskifteforsikring, som beskytter sælger mod uforudsete udgifter til udbedring af skader.

Billig tilstandsrapport af høj kvalitet

I forbindelse med et boligsalg vil det ofte være ejendomsmægleren, der foreslår bestilling og udarbejdelse af en tilstandsrapport. Vedkommende vil henvise til et forsikringsselskab, som ofte har en byggesagkyndig tilknyttet.

Dog vil man i langt de fleste tilfælde kunne spare en del penge, hvis man som sælger selv tager kontakt til en byggesagkyndig, da man på den måde skærer de dyre mellemled fra.

Det er vigtigt at være opmærksom på denne mulighed, da det kun er 35% af alle ejendomsmæglere, der oplyser om muligheden for selv at varetage tilstandsrapporten.

Dette på trods af, at hele 84% af boligsælgere gerne vil bestille selv, når der er mulighed for at spare penge. [Se rapport]

Vælger du Total-Tjek til at varetage din tilstandsrapport, er du sikret høj kvalitet for en billigere pris.

Vi dækker hele Danmark men vores fokus er Jylland og Fyn
– og udfærdiger særligt mange tilstandsrapporter i:

  • Billund
  • Haderselv
  • Give
  • Kolding
  • Sønderborg
  • Vejle
  • Århus
  • Odense

SÅDAN FUNGERER VURDERINGSSYSTEMET

Hver konstateret skade under gennemgangen får en vurdering, der viser, hvor alvorlig skaden er. Skadens alvor vurderes ud fra, hvor store konsekvenser den kan have for bygningsdelen, og hvor akut det er at få den udbedret.

I tilstandsrapporten kan du læse om følgende typer af skader:

Kritiske skader

Skader ved bygningsdelen, som allerede har medført eller vil medføre, at bygningsdelens funktion svigter på kort sigt. Dette svigt kan medføre eller kan allerede have medført skader på andre bygningsdele.

Alvorlige skader

Skader ved bygningsdelen, som vil medføre, at bygningsdelens funktion svigter på længere sigt. Dette svigt kan medføre skader på andre bygningsdele.

Mindre alvorlige skader

Skader, som ikke har nogen indflydelse på bygningsdelens eller bygningens funktion.

Mulige skader

Forhold ved bygningsdelen, som bør undersøges for at afklare, om det er en skade. Det kan være en kritisk eller en alvorlig skade. Derfor bør du afklare den mulige skades omfang og konsekvenser. Hvis du vælger at købe ejendommen, uden at forholdet er undersøgt nærmere, bærer du selv risikoen.

Kort sigt er, når den bygningssagkyndige ud fra sin indsigt og erfaring skønner, at skaden udvikler sig negativt indenfor en periode på op til cirka 2 år. Det kan være meget individuelt, hvordan en skade udvikler sig. Det kan være væsentligt hurtigere end 2 år. Det er også muligt, at den negative udvikling allerede er begyndt.

ISO-9001 certifikater

Højere salgspris

Det kan være en fordel at udbedre nogle fejl og mangler som er beskrevet i tilstandsrapporten, erfaringsmæssigt kan man tit få en højere salgspris for sin ejendom og forkorte liggetiden for boligen, også set i forhold til de udgifter man har i forbindelse med udbedringer.

”Se hvor mange procent du typisk kan forhøje prisen på din bolig med hvis du udbedre fejl og mangler for en af de 4 prisgrupper”

Undgå afslag

Får du lavet en Tilstandsrapport og energimærke inden at du kontakter en evt. ejendomsmægler, skal de sætte prisen ud fra rapporter, så undgår du unødige forhandling på baggrund af rapporter.

Kontakt Total-Tjek

Brug os som jeres sparringspartner, vi er kun interesseret i at give jer den bedst mulige rådgivning og service, og er klar til at svare på spørgsmål både fra køber og sælger.

Under 25.000,-25 – 50.000,-50 - 100.000,-Over 100.000,-

5%

Højere salgspris

Skal du bruge en tilstandsrapport?

Så er du kommet til det rigtige sted. Vi har stor erfaring med udarbejdelse med tilstandsrapporter og har fokus på selv de små detaljer. På den måde sikrer vi vores kunder en tryg proces og en gennemført rapport.

Vil du have et godt tilbud på udarbejdelse af en tilstandsrapport på netop din bolig, er du altid mere end velkommen til at kontakte os på telefon 75 60 15 60 eller ved at udfylde vores kontaktformular.